Advies
Arbo, Arbobeleid, Arbodienst, Persoonlijke begeleiding, Advies, RI&E, RI&E Onderzoek, WPO. Werkplekonderzoek, Bedrijfsarts, Arbeidshygiënist, Veiligheidskundige, Arbeid- en organisatiedeskundige, Ergonoom,
16326
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16326,bridge-core-3.0.6,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-29.9,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

GEZONDE MEDEWERKERS IN EEN GEZONDE OMGEVING

RI&E EN NADERE ONDERZOEKEN

Een goede RI&E geeft duidelijk overzicht van het arbobeleid en de risico’s in het werk. Het gaat dan om de mogelijke oorzaken van verzuim, maar vooral om aanbevelingen voor preventief beleid. De Arbowet stelt eisen aan de RI&E, zowel wat betreft de onderwerpen als aan de manier waarop de RI&E tot stand komt. Wanneer de RI&E voor de eerste keer wordt uitgevoerd, zullen sommige risico’s globaal beschreven worden. Bijvoorbeeld fysieke belasting, blootstelling aan lawaai of gevaarlijke stoffen, veiligheid van machines en arbeidsmiddelen. Een nader onderzoek kan nodig zijn om die risico’s goed te beoordelen en maatregelen voor verbetering van de situatie te kunnen geven.

RI&E & Werkplekonderzoek

Waarom een RI&E?

Met een RI&E worden risico’s in het werk beoordeeld maar ook het arbo- en verzuimbeleid van uw organisatie. Daarbij hoort een advies voor verbeteringen. Zo kunt u een Plan van Aanpak maken en daarmee uw bedrijf duurzaam verbeteren. Een goede RI&E versterkt uw bedrijf. Het is geen last maar een lust!

Zie ook: Kerndeskundigen.

Hoe wordt een RI&E uitgevoerd?

Een werkgever mag zelf de RI&E uitvoeren, of een erkende arbo-deskundige inschakelen. De wet stelt ook eisen aan het RI&E-instrument (de gebruikte checklijsten) en aan de wijze waarop het personeel erbij betrokken wordt. Een observatieronde  om de werkplekken en voorzieningen te beoordelen hoort erbij. Alle bevindingen worden gerapporteerd met praktische adviezen erbij.

Easy RI&E

Wij bieden u een makkelijke manier om de RI&E voor te bereiden. EasyForward is een tool, dat preventie combineert met de mogelijkheid om onderzoek te doen onder het personeel. Door middel van vragenlijsten, voor alle personeel of voor een gedeelte. Of u kunt bijvoorbeeld na een jaar evalueren of de genomen maatregelen resultaat hebben.

WPO beeldschermwerk

De ergonoom kan voor u werkplekonderzoeken (WPO) uitvoeren naar fysieke belasting en RSI of KANS: Klachten aan Armen, Nek en Schouders. Door de werkplekken individueel te beoordelen en  op maat af te stellen, of met advies bij de inrichting van een heel kantoor of van kantoorruimtes.  Zo voorkomt u dat er zaken over het hoofd worden gezien die tot klachten of verzuim kunnen gaan leiden.

Nadere inventarisaties

Uit de RI&E kan blijken dat er nader onderzoek nodig is, zoals bij risico’s waar metingen voor nodig zijn. Omgevingsfactoren of fysieke belasting, of bijvoorbeeld analyse van complexe situaties waar ongevallen kunnen optreden. Ook de werkbeleving of de organisatie van het werk kan soms een nader onderzoek vereisen. Zie ook: Kerndeskundigen.

ONZE DESKUNDIGEN

ARBEIDSHYGIËNIST

Doet onderzoek en adviseert over kantoorklimaat (inclusief fijnstof en geluid-hinder), biologische agentia (microben) en over schadelijke stoffen, lawaai en trillingen in overige werksituaties.

VEILIGHEIDSKUNDIGE

Adviseert over de veiligheid van de werkomgeving en is de specialist  voor beoordeling en beheersing van risico’s, tevens ontwikkelaar van programma’s voor veilig gedrag en veiligheids-cultuur.

ERGONOOM

Adviseert over veilig, gezond en efficiënt werken, gebaseerd op onderzoek in arbeidssituaties en kennis van fysieke belasting, arbeidsanalyse, psychologie, menseigenschappen enz.

A&O-DESKUNDIGE

De arbeids- en organisatiedeskundige onderzoekt en adviseert op gebied van welzijn en werkbeleving, beleid met betrekking tot ongewenst gedrag en over opleidings- en loopbaanbeleid.

BEDRIJFSARTS

De bedrijfsarts geeft een objectief oordeel over de medische kant van het verzuim, stelt na uiterlijk 6 weken verzuim een probleemanalyse op en adviseert over interventies om het verzuim te bekorten.