ArboRegionaal | Arbeidshygienist
16874
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16874,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

ARBEIDSHYGIENIST

Kantoorwerkplek

Veel medewerkers op kantoren hebben klachten die veroorzaakt worden door het klimaat, de luchtkwaliteit of andere oorzaken in de werkomgeving. Denk aan geprikkelde ogen, droge neus en mond, vermoeidheid, hoofdpijn, een te warme of te koude werkplek, hinderlijke geluiden enz.

Een arbeidshygiënist kan met verschillende meetapparatuur vaststellen of het klimaat en de geluidniveaus voldoen aan de richtlijnen en of er wellicht bronnen van stof of verontreinigingen aanwezig zijn, die bijdragen aan de klachten. Een kort oriënterend onderzoek kan vaak al nuttige adviezen opleveren. Soms is een verdiepend onderzoek (langdurige metingen, uitgebreide klachteninventarisatie) nodig.

Vraag de arbeidshygiënist om een offerte op maat voor uw situatie.

Werkplaatsen, bedrijfshallen

Waar gehakt wordt vallen spaanders: in werkplaatsen en bedrijfshallen is vaak sprake van lawaai en stof of dampen. Om werknemers te beschermen tegen de schadelijke gevolgen daarvan zijn er grenswaarden opgesteld voor geluid, stof en voor allerlei schadelijke stoffen. De werkgever is verplicht om volgens de arbeidshygiënische strategie maatregelen te nemen, wat betekent dat u in de eerste plaats de bronnen moet aanpakken. Persoonlijke beschermingsmiddelen zijn het laatste hulpmiddel.

Een arbeidshygiënist kan onder andere onderzoek doen naar lawaai, schadelijke stoffen, biologische agentia (microben), verlichting en trillingen. Als de blootstelling te hoog is, krijgt u op basis van metingen of schattingsmodellen advies over de bronmaatregelen die mogelijk zijn.