ArboRegionaal | Bedrijfsarts
16876
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16876,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

BEDRIJFSARTS

Bedrijfsarts

De bedrijfsarts is onafhankelijk en brengt een advies uit dat in het belang is van de gezondheid van de werknemer. Een bedrijfsarts moet een BIG-registratie (Beroepen in de individuele gezondheidszorg) hebben, met de specialisatie ‘arbeids- en bedrijfsgeneeskunde’.

De bedrijfsarts stelt een objectieve medische diagnose en beoordeelt de functionele mogelijkheden en beperkingen van uw medewerker. Daartoe vertaalt hij of zij de sociaal-medische beoordeling naar een probleemanalyse met een diagnose en stelt een individueel begeleidingsplan op.

De bedrijfsarts kan een arbeidsomstandigheiden-spreekuur houden en wordt ingezet bij preventieve onderzoeken, zoals PAGO (arbeidsgezondheidkundig) of PMO (onderzoekt ook leefstijl-factoren).  De bedrijfsarts kan werknemers doorverwijzen naar andere medisch specialisten en kan beroepsziekten melden en registreren bij het NCvB (Nederlands Centrum voor Beroepsziekten).

Maatwerk

ArboRegionaal biedt arbodienstverlening aan op basis van de maatwerkregeling. De volgens de Arbowet verplichte samenwerking met een BIG geregistreerde bedrijfsarts is daar onderdeel van. Bij een maatwerkregeling bepaalt u zelf hoe en met wie de preventie en begeleiding van ziekteverzuim in uw bedrijf wordt geregeld.

Artikel 7:629 BW verplicht een werkgever om een zieke medewerker 104 weken loon door te betalen. Er is sprake van ziekte als een medewerker om objectief medische reden niet in staat is de eigen (bedongen) arbeid uit te voeren. De bedrijfsarts stelt vast of dat het geval is (artikel 14 lid 1 van de Arbeidsomstandigheden Wet).

De bedrijfsarts objectiveert het verzuim en stelt na uiterlijk 6 weken verzuim een probleemanalyse op. Vraagt medische informatie op en adviseert over interventies om het verzuim te bekorten. De regie blijft bij uw organisatie, hierbij ondersteund door de verzuimcoach en casemanagers van ArboRegionaal.