Training Ergocoach - ArboRegionaal
17116
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-17116,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-6.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive

TRAINING ERGOCOACH

Wat doet een ergocoach?

Een ergocoach voert werkplekonderzoek uit en adviseert over maatregelen om de werkplek zo aan te passen dat deze optimaal is voor de werknemer. De training biedt uitleg van basis-ergonomie op de werkplek en manieren om de kwaliteit van de ergonomie op de werkplek in kaart te brengen.
Tijdens een praktijkoefening worden werkplekken beoordeeld op relevante ergonomische aspecten in relatie tot mogelijke klachten aan het houding- en bewegingsapparaat.
Het programma van de ‘Training Ergocoach’ wordt in overleg met de deelnemers opgesteld en kan afhankelijk van de invulling, 1 tot 3 dagen omvatten.

Doelstelling van de training

Na het volgen van deze training weten de cursisten hoe zij de werkplekken en werkomgeving van werknemers optimaal kunnen inrichten en instellen, zodanig dat fysieke belasting beperkt wordt en het werk niet leidt tot fysieke klachten.

Deelnemers ontvangen handvaten voor het uitvoeren van een werkplekonderzoek en oefenen daarmee.  Naast technische aspecten zullen ook organisatorische en gedragsmatige aspecten aan bod komen. Ook worden voor de ergocoach nuttige vaardigheden zoals coaching en onderzoek- en adviesvaardigheden geoefend.