ArboRegionaal | Gevaarlijke stoffen
17121
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-17121,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

WORKSHOP GEVAARLIJKE STOFFEN

Wat zijn gevaarlijke stoffen?

Wat zijn de gevaren van stoffen waarmee gewerkt wordt of die in de werkomgeving vrijkomen? Aan welke regels moet je voldoen (registratie, beoordeling blootstelling, explosieveiligheid?), aan welke eisen moeten de opslagvoorzieningen voldoen? Hoe weet je welke PBM (persoonlijke beschermingsmiddelen) er nodig zijn?

Deze en andere vragen (en de antwoorden) komen aan de orde in de basis-training. Deelnemers krijgen uitleg van de informatie die te vinden is op etiketten van producten waar je mee werkt: pictogram, gevarenklassen, ID-nummers enz. En er wordt aangegeven hoe en waar je aanvullende informatie kunt vinden.

Verder ook aandacht voor stoffen die niet worden ingekocht maar die wel in de werkomgeving terecht kunnen komen (houtstof, kwartsstof, uitlaatgassen, fijnstof enz.).

Wat biedt deze workshop?

De eendaagse workshop behandelt onder meer, welke informatie er in een MSDS (Veiligheidsinformatieblad) staat, waar vind je wat je nodig hebt, waarop moet je letten bij het zoeken op internet? Deelnemers kunnen een verpakking meenemen van een product waar ze zelf mee werken, dat zoeken we op!

Praktische tips en nuttige, duidelijke uitleg voor ieder die met gevaarlijke stoffen te maken kan krijgen en in de vooropleiding weinig of geen chemische (scheikundige) kennis heeft opgedaan.

Aanbevolen voor veiligheidskundigen, arbo-coördinatoren, arbo-adviseurs en preventiemedewerkers in het MKB. In overleg is uitbreiding nodig naar bijvoorbeeld gevaren in besloten ruimtes, gasmetingen, beoordeling van de blootstelling enz.