ArboRegionaal | Re-integratie
16780
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16780,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

RE-INTEGRATIE

Re-integratie coach

Medewerkers die zich ziek melden zijn vaak enkele dagen afwezig door een kortstondige ziekte zoals verkoudheid, koorts of griep. Medewerkers kunnen ook uitvallen door lichamelijke of geestelijke arbeidsongeschiktheid.

Er zijn dan soms medewerkers die tijdelijk, maar helaas voor langere tijd, arbeidsongeschikt zijn.  In die gevallen komt de coach arbeidsreïntegratie in beeld. Deze wordt door de casemanager in nauw overleg met de werkgever en wellicht ook met de bedrijfsarts, ingezet om interventies uit te voeren.

Bij burn-out of lichtere vormen van overspannenheid zorgt de reïntegratiecoach ervoor dat werknemer sneller in zijn of haar kracht komt te staan, en spoedig weer kan starten met deeltaken of  met de eigen werkzaamheden. De coach zorgt dat de belastbare werkuren per week weer toenemen op weg naar 100% duurzaam herstel.

Loopbaan coach

Mocht de werknemer zijn eigen werk niet meer kunnen uitvoeren dan kan de coach arbeidsreïntegratie de werknemer begeleiden en coachen bij het uitvoeren van ander werk bij dezelfde werkgever. Dit gaat in overleg met de casemanager, de werkgever, de bedrijfsarts en wellicht met de arbeidsdeskundige.  Dit proces wordt eerste-spoor reïntegratie genoemd.

 

De uitkomst van het arbeidsdeskundig onderzoek en het overleg met de bedrijfsarts en de casemanager, kan zijn dat de werknemer het eigen werk niet meer kan uitvoeren en er ook geen ander werk bij de eigen werkgever is. In die gevallen zal de coach arbeidsreïntegratie de werknemer begeleiden en coachen bij het verwerven en uitvoeren van ander werk bij een andere werkgever. Dat wordt dan tweede-spoor reïntegratie genoemd.