Trainingen
Arbo, Arbodienst, Arbobeleid, Arbo trainingen, Arbo coaching, Trainingen, Coaching
16989
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16989,bridge-core-3.0.6,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-29.9,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

TRAININGEN

TRAININGEN EN WORKSHOPS

Onze deskundigen kunnen trainingen of workshops geven op verschillende onderwerpen. In een training kan dieper ingegaan worden op de bepaalde aandachtsgebieden, zoals de rol van de preventiemedewerker of onderwerpen als ‘werkplekergonomie’ of ‘gevaarlijke stoffen’.  In een workshop kunt u veelal zaken die in uw eigen organisatie spelen inbrengen en daarvoor, soms direct al, een oplossing vinden.
Wij kunnen extern trainingen of workshops bieden, maar ook ‘in-house’ als er voldoende deelnemers zijn in uw organisatie. Vraag naar de mogelijkheden bij uw klantmanager of bij een van onze adviseurs.

Aanbod van trainingen

Preventiemedewerker Kantooromgeving

De training Preventiemedewerker Kantooromgeving kan één of twee dagen duren, dit wordt in overleg vastgesteld. De duur hangt onder andere af van de mate waarin de training wordt aangepast aan wat er speelt in uw organisatie. Wat in elk geval aan bod komt zijn natuurlijk de Arbowet, de arbocatalogus, de vereiste kennis voor een preventiemedewerker, en alle onderwerpen die in kantoren van belang zijn, zoals (preventie van) RSI, kantoorklimaat, geluid, verlichting en daglicht, bedrijfshulpverlening, veiligheid.

Training Ergocoach

Deze training geeft handvaten voor het uitvoeren van een werkplekonderzoek waarbij werkplekken beoordeeld worden op diverse relevante ergonomische aspecten in relatie tot mogelijke klachten van medewerkers aan het houding- en bewegingsapparaat.

Basis-ergonomie, technische en organisatorische aspecten maar ook gedrag (van medewerkers) komen aan de orde. Duur van de training (in overleg te bepalen): 1 tot 3 dagen.

[Zie ook: Werkplekonderzoek]

Werkplekadviseur

In deze training worden de uitgangspunten en richtlijnen voor de opstelling en inrichting van een (beeldscherm)werkplek behandeld. Naast de werkplek komen ook organisatorische en omgevingsfactoren aan bod die van invloed kunnen zijn op eventuele klachten (o.a. werkdruk, werksfeer, klimaat, tocht, daglicht). Ook wordt ingegaan op het soort klachten dat kan voorkomen en de zin en onzin van hulpmiddelen.

Gevaarlijke stoffen

In deze basistraining worden de verschillende gevarenklassen van gevaarlijke stoffen behandeld: waarom zijn ze gevaarlijk, wat betekent de informatie op de etiketten (symbolen, nummers, H- en P-zinnen), hoe vind je aanvullende informatie?  Hoe kun je er veilig mee werken en welke opslagvoorzieningen zijn nodig?

In overleg kunnen ook ‘Gevaren in besloten ruimtes’ en gasmetingen in besloten ruimtes in de training worden opgenomen. Afhankelijk van de precieze inhoud duurt de training 2 tot 4 dagdelen.