ArboRegionaal | Veiligheidskundige
16877
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16877,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

VEILIGHEIDSKUNDIGE

Hoger Veiligheidskundige

Eén van de ‘kerndeskundigen’ uit de Arbowet, die voor u de Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E) verzorgt of toetst en advies geeft over preventie van ongevallen, veiligheidsbeleid en veiligheidsvisie en over implementatieprojecten van veranderingen in de organisatie op dit gebied.
Een veilige werkomgeving leidt tot het voorkomen van onveilige situaties, ongevallen, mogelijke gezondheidsschade en daaraan gerelateerd ziekteverzuim.

Arboregionaal werkt proactief en preventief en daardoor effectief.

Veiligheidsgedrag en cultuur

Onveilige situaties ontstaan maar al te vaak door ‘ingesleten’ gedrag en het veronachtzamen van risico’s. Gedragsverandering is een zaak van lange adem waarbij de eerste stappen gericht zijn op veiligheidsbewustzijn.

Vele gedragingen en opvattingen vormen samen een bedrijfscultuur waarin  nieuwelingen het (onveilige) gedrag overnemen. Bedrijfscultuur kan concreet gemeten worden waarbij zorgpunten aan het licht kunnen komen. Verbeterprogramma’s zijn gebaseerd op uw actuele arbozorgpunten en daarbij worden voornamelijk uw bestaande communicatiekanalen benut, zodat er zo min mogelijk ‘extra’ werk aan te pas komt.