Verzuimcoach - ArboRegionaal
16835
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16835,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-6.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive

VERZUIMBEGELEIDING

Persoonlijke verzuimcoach

De persoonlijke verzuimcoach adviseert de leidinggevende gedurende de eerste 6 weken van het verzuim en heeft in die periode tenminste één keer contact met de casemanager van uw organisatie. De persoonlijke verzuimcoach zorgt voor tijdige afspraken met de bedrijfsarts en voor de vraagstelling aan de bedrijfsarts. En vervolgens voor de terugkoppelingen van de bedrijfsarts naar werkgever en medewerker.

De verzuimcoach licht de medewerkers desgewenst in over de noodzakelijke stappen in de Wet Verbetering Poortwachter en informeert de medewerkers over hun rechten en plichten conform deze wetgeving.

Arboregionaal werkt proactief en preventief en daardoor effectief.

Regie van het proces

De regie is in handen van de casemanager van uw organisatie, ondersteund door het verzuimsysteem en door de persoonlijke verzuimcoaches en casemanagers van ArboRegionaal.

Door de juiste vraagstelling aan de bedrijfsarts zorgt de verzuimcoach voor een concreet advies, waarmee u, samen met uw medewerker, een plan van aanpak kunt opstellen om de medewerker zo snel mogelijk te kunnen re-integreren.

Uiterlijk na drie maanden neemt een casemanager van ArboRegionaal de begeleiding over. Hiermee is de regie van het proces geborgd (conform Wet Verbetering Poortwachter) en vallen de kosten van het verzuim lager uit.