Werkplekadviseur Training - ArboRegionaal
17118
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-17118,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-6.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive

TRAINING WERKPLEKADVISEUR

Wat doet een werkplekadviseur?

De werkplekadviseur beoordeelt de opstelling en inrichting van een (beeldscherm)werkplek . Het gaat daarbij niet alleen om de werkplek zelf, maar bijvoorbeeld ook om  organisatorische en omgevingsfactoren die van invloed kunnen zijn op eventuele klachten. denk aan werkdruk, werksfeer, kantoorklimaat, tocht, daglicht, geluidhinder. Op de training wordt ook ingegaan op het soort klachten dat hierdoor kan ontstaan en de zin en onzin van allerlei hulpmiddelen.

Deze training duurt doorgaans 6 uren; het programma kan worden aangepast aan de wensen van de deelnemers.

Doelstelling van de training

Deze training begint met het bespreken van de ervaringen, knelpunten en behoeften van de deelnemers, de toekomstige werkplekadviseurs. Aan bod komen de ergonomische uitgangspunten en richtlijnen ten aanzien van de opstelling en inrichting van een (beeldscherm)werkplek.
Er wordt een voorbeeldformat besproken en geoefend dat kan worden gebruikt bij het uitvoeren van een werkplekonderzoek.
De trainer laat aan de hand van dit format (en met behulp van een vrijwilliger) zien hoe een werkplekonderzoek kan worden uitgevoerd.