ArboRegionaal | Begeleiding bij financiële problemen
17232
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-17232,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

Begeleiding bij financiële problemen

Financiële problemen?

Steeds meer mensen zijn de afgelopen jaren in problemen geraakt doordat ze niet meer uitkomen met hun geld. Het komt steeds vaker voor dat loonbeslag wordt gelegd. Dat is natuurlijk vervelend voor de werknemer, maar ook voor de werkgever. Een werknemer met financiële problemen is voor een bedrijf vaak een kostenpost.

Naast de verwerkingskosten voor het loonbeslag kan er ook sprake zijn van verminderde productiviteit of zelfs van ziekteverzuim. Een werknemer die het financieel overzicht kwijt is, raakt namelijk vaak gestrest en ook de nachtrust wordt er niet beter op. Wij kunnen op verschillende manieren hulp bieden bij deze problemen.

Hulp en begeleiding

Wij bieden verschillende diensten om uw medewerkers te ondersteunen bij financiële problemen:

  • De budgetteringscursus: ‘Uitkomen met Inkomen’ geeft deelnemers het nodige inzicht in hun huidige uitgavenpatroon en in de mogelijkheden om hun eigen maandbegroting weer sluitend te krijgen. Deze cursus kan ‘in company’ worden aangeboden.
  • Budgetcoaching: dit is een individueel gerichte begeleiding, gericht op budgettering, voor medewerkers met financiële problemen.
  • Verdere ondersteuning: wanneer het niet meer lukt om schulden zelf op te lossen, kunnen we de nodige ondersteuning bieden bij het realiseren van een traject schuldhulpverlening.