Verzuim
Arbo, Arbobeleid, Arbodienst, Persoonlijke begeleiding, Re-integratie, re-integratiecoach, re-integratieplan, verzuim, verzuimbegeleiding, verzuimcoach, VOC, VOC verzuimsoftware, WVP, RCCM Casemanager, Casemanager
16324
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16324,bridge-core-3.1.2,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-30.3,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive

VERZUIM: PERSOONLIJKE BENADERING

VERZUIMREGISTRATIE

Onze begeleiding bij verzuim is gericht op behoud en herstel van de balans tussen de medewerker en het werk. De verzuimcoach zorgt voor tijdige inzet van de bedrijfsarts en adviseert werkgevers bij het opstellen van het plan van aanpak.

De casemanager helpt de verzuimkosten te reduceren en kan als regisseur een arbeidsdeskundige of een re-integratie coach inschakelen. In overleg wordt een plan opgesteld om de werknemer weer aan het werk te krijgen in een passende functie, binnen of buiten uw organisatie.

REGISTRATIE & BEGELEIDING

Verzuimsoftware

Wij bieden een portal dat verder gaat dan wettelijke vereisten van de Wet Verbetering Poortwachter. De leidinggevende (of andere aangewezen casemanager) kan eenvoudig en direct een ziekmelding verrichten en wordt digitaal geadviseerd. U heeft een digitale verzuimcoach die u per e-mail informeert en adviseert.

Bedrijfsarts

ArboRegionaal biedt altijd een bedrijfsarts in uw regio. De bedrijfsarts stelt objectief vast of er sprake is van een medische oorzaak van verzuim en geeft aan of de werknemer wel of niet in staat is om (gedeeltelijk) te werken.

Verzuimbegeleiding

Gedurende de eerste 6 weken van verzuim bewaakt de verzuimcoach het proces in het kader van de Wet Poortwachter. Deze adviseert de leidinggevende bij de re-integratie en neemt desgewenst contact op met de medewerker om diens mogelijkheden te bespreken. De coach zorgt voor tijdige inzet van de bedrijfsarts en adviseert werkgevers over het plan van aanpak.

Casemanagement

Onze onafhankelijk RCCM casemanager adviseert de werkgevers teneinde de kosten van verzuim en arbeidsongeschiktheid te reduceren. Adviseert werkgevers over hoe zij grip kunnen krijgen op de geldstromen in de Sociale Zekerheid, geeft trainingen en tekent namens werkgever of medewerker bezwaar- en beroep aan tegen opgelegde loonsancties en WGA beschikkingen.

Arbeidsdeskundig advies

De arbeidsdeskundige adviseert de werknemer over het herstel van de balans tussen de mens, het werk en het inkomen. In dat kader maakt hij/zij een inschatting van de mogelijkheden die de werknemer heeft in het werk eventueel met de nodige aanpassingen.

Re-integratie

Er zijn soms medewerkers die voor langere tijd arbeidsongeschikt raken. Dan komt de re-integratie coach in beeld, ook loopbaan-coach genoemd. De coach zorgt ervoor dat de werknemer sneller weer gedeeltelijk of geheel kan werken, op weg naar duurzaam herstel. Dat kan bij de eigen werkgever zijn (1e spoor) of bij  een andere (2e spoor).

Begeleiding bij burn-out

Wanneer een medewerker een burn-out oploopt kan de terugkeer in het arbeidsproces soms moeizaam verlopen. Onze coaches staan de medewerker bij om de terugkeer goed te laten verlopen, met zo weinig mogelijk kans op terugval.

ONZE COACHES & ADVISEURS

VERZUIMCOACH

Begeleidt het verzuimproces de eerste 6 weken (Wet Poortwachter) en adviseert de leidinggevende bij de re-integratie. Overlegt desgewenst met de medewerker over diens benutbare mogelijkheden.

CASEMANAGER

Een onafhankelijk adviseur die uw organisatie adviseert om de kosten te reduceren van verzuim en arbeidsongeschiktheid. Biedt o.a. trainingen en ondersteuning bij bezwaar- en beroeps-procedures.

ARBEIDSDESKUNDIGE

Op basis van onderzoek naar de taken of functies die de werknemer nog kan verrichten maakt de arbeidsdeskundige een plan om deze weer aan het werk te krijgen in een passende functie.

RE-INTEGRATIE COACH

Als een werknemer na verzuim het eigen werk niet meer kan doen, begeleidt de re-integratiecoach hem/haar bij het zoeken naar ander werk bij dezelfde (1e spoor) of een andere werkgever (2e spoor).