Onze deskundigen
16504
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16504,bridge-core-3.1.2,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-30.3,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive

Onderzoek, Advies & Trainingen

RI&E, ONDERZOEK, TRAINING

Bij een Risico Inventarisatie & Evaluatie ( RI&E) wordt beoordeeld of het arbobeleid voldoet aan de wettelijke eisen en worden alle risico’s in het werk op een rijtje gezet. De RI&E gaat over alle mogelijke oorzaken van verzuim, maar vooral om aanbevelingen voor preventief beleid.

In het kader van de RI&E, of als er klachten zijn onder het personeel, kan het nodig zijn om op onderdelen een nader onderzoek uit te voeren. Zoals een beoordeling van de fysieke belasting, de veiligheid van machines, het klimaat of van de blootstelling aan lawaai of schadelijke stoffen.

Onze deskundigen kunnen op hun eigen vakgebied ook trainingen of workshops verzorgen voor uw personeel, ook ‘in-house’.

ONZE DESKUNDIGEN

Arbeidshygiënist

De arbeidshygiënist onderzoekt omgevingsfactoren op de werkplek, zoals binnenklimaat, fysieke belasting, gevaarlijke stoffen, schadelijk geluid enz. Met praktische adviezen over maatregelen draagt deze deskundige bij aan een gezonde en optimale arbeidsomgeving.

Veiligheidskundige

De Hoger Veiligheidskundige (HVK) is de specialist voor beoordeling en beheersing van risico’s en zorgt zo voor een veilige werkomgeving.  De HVK kan tevens programma’s en trainingen ontwikkelen voor bevordering van veilig gedrag en veiligheidscultuur.

Ergonoom

De ergonoom geeft adviezen gebaseerd op kennis van fysieke belasting, werkomgeving, arbeidsanalyse, psychologie etc. Door adviezen over fysieke belasting en arbeidsmiddelen, bij de inrichting van werkplekken en over ‘Het Nieuwe Werken’ draagt de ergonoom bij aan een gezonde, veilige en efficiënte werksituatie.

Arbeids- en Organisatiedeskundige

De A&O-er adviseert over welzijnsrisico’s op het gebied van de arbeidsinhoud en de arbeidsverhoudingen. zoals werkdruk, functie-inhoud,  werkoverleg, groepsprocessen of de stijl van leidinggeven. De A&O-er wordt ingezet bij risico- inventarisaties, bij welzijnsonderzoek en voorlichtingsactiviteiten.

Bedrijfsarts

De bedrijfsarts heeft een onafhankelijke positie en wordt ingeschakeld om medisch objectief vast te stellen wat de oorzaak van het verzuim is. De bedrijfsarts maakt een probleemanalyse en is betrokken bij het opstellen van het plan van aanpak.